Hovedstaden/Sylvi Listhaug elsker Norge - og avviser EU-medlemskap

Sylvi Listhaug elsker Norge - og avviser EU-medlemskap

Oslo TV Redaksjoen
16. Mai 2022

Sylvi Listhaug verdsetter Norges europeiske arv og verdier, men hennes kjærlighet til vårt fedreland avgjør hennes syn på et eventuelt fremtidig norsk EU-medlemskap. Dette samtaler hun med Jan-Aage om i denne episoden av «Hovedstaden med Pastor Torp».

På dagen før morgendagen - selveste Syttende Mai - hyller hun Norge, men som alle fremragende politikere, viser hun også sin polemiske side ved å ta et skarpt oppgjør med noen politiske motstandere - ikke mnst hva angår konsekvensene av deres politikk for bensinpriser og strømpriser.

Vi samtaler om Norges selvstendighet og uavhendelighet, om Brüssels overstyring, om sikkerhet og forsvarssamarbeid, og hun fastslår at Fremskrittspartiet er motstander av norsk EU-medlemskap, men samtidig tilhenger av EØS-avtalen,

Den folkekjære og handlekraftige politikeren Sylvi slipper heller ikke unna Jan-Aages spørsmål om når hun blir Norges statsminister. Hennes svar viser politisk realisme.

Sylvi Listhaug forteller om familiens Syttende Mai-feiring imorgen - i et Norge som er gjenåpnet etter to år med nedskalert feiring av Grunnlovsdagen.

Foto: Sahar Zargar

Powered by Cornerstone