Hovedstaden/To pianister i verdensklasse: Bratlie & Cantea

To pianister i verdensklasse: Bratlie & Cantea

Oslo TV Redaksjoen
21. Mars 2022

Jens Harald Bratlie (73) fra Oslo og Dragoș Andrei Cantea (29) fra Iași i Romania er sammen dagens gjester i «Hovedstaden med Pastor Torp».

Begge har tidligere vært gjester hos Pastor Torp. Den 7. mars 2022: Jens Harald Bratlie - klaverprofessor og konsertvirtuos. Den 1. juni 2020: Dragoș Andrei Cantea - konsertpianist.

Dr. Bratlie var klaverprofessor (1973-2018) så vel som rektor (1999-2002) for Norges Musikkhøgskole i Oslo, mens Dr. Dragoș Andrei Cantea har en Ph.D. fra George Enescu National University of Arts i Iași, og han har tatt en mastergrad nummer to ved Musikkhøgskolen i Oslo, med den berømte pianisten og professoren Håvard Gimse som lærer.

Både senior og junior er anerkjent som konsertpianister i verdensklasse.

Dragoș er spesielt glad for å møte Jens Harald i dette programmet fordi Jens Harald var mentor for Håvard Gimse, som er Dragoș´ mentor.

Jan-Aage bringer dem sammen i Steinway Piano Gallery hvor de drøfter relasjonen mellom en yngre og en eldre konsertpianist, og de deler perspektiver på musikkens rolle så vel som troen på Gud.

I begynnelsen av programmet spiller de firhendig Den norske dans nummer 2 av Edvard Grieg. På slutten av programmet presenterer Dragoș et musikalsk maleri fra Spania av Enrique Granados.

Powered by Cornerstone