Hovedstaden/Arne H. Krumsvik - mediaprofessoren

Arne H. Krumsvik - mediaprofessoren

Oslo TV Redaksjoen
31. Mai 2021

Arne H. Krumsvik er rektor ved Høyskolen Kristiania, Norges største private høyskole med 15.000 studenter. Men han er også professor i media og kommunikasjon ved samme lærested. Hans Ph.d. er fra Universitetet i Oslo (2009).

Jan-Aage møter Krumsvik til den første av to samtaler på hans rektorkontor der de denne gangen samtaler om journalistikk og media, med vekt på etikken og mulighetene.

Professor Krumsvik forteller om hvordan han starte sin journalistiske løpebane, og om at han ikke hadde forventet at VG ville bli hans første arbeidsplass som journalist. På privaten kobler han av bl.a. som flyver, og i så henseende har han fått hjelpe en verdensvid kristen misjonsflyvertjeneste.

Krumsvik er viden anerkjent som en av Norges fremste mediaeksperter. Han var professor i journalistikk ved Institutt for journalistikk og mediefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus (2012-2017) og deretter instituttleder ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo (2017–2018). Han har vært nettsjef i VG og Dagbladet, kanalsjef i Scandinavia Online, sjefredaktør i Romerikes Blad og radiosjef i Kanal 24.

Foto: Sahar Zargar

Powered by Cornerstone