Aktuelt/Vårt Land målbærer Human-Etisk Forbunds kritikk av Hovedstaden

Vårt Land målbærer Human-Etisk Forbunds kritikk av Hovedstaden

Oslo TV Redaksjoen
21. Mars 2020
Vårt Land målbærer Human-Etisk Forbunds kritikk av HovedstadenSkjermfoto av Vårt Lands overskrift idag Vårt Land målbærer Human-Etisk Forbunds kritikk av HovedstadenSkjermfoto av Brun-Pedersens tvitring 19. mars

På nettsiden til avisen Vårt Land idag målbæres kritikk fra pressesjef i Human-Etisk Forbund, Jens Brun-Pedersen, mot at Aftenpostens sjefredaktør Trine Eilertsen er gjest i kommende mandags premiere på Hovedstaden med Pastor Torp som sendes på TV Visjon Norge.

På grunnlag av en tvitring av Brun Pedersen, en profilert frafallen pinsevenn, lager Vårt Land den voldsomme overskriften: «Kritiserer Aftenposten-redaktør for å stille opp i Hovedstaden som sendes på Visjon Norge». Pedersen fikk knapt respons på sin tvitring: Tre kommentarer, seks retvitringer, og 25 likes.

Eilertsen uttaler seg i en email til Vårt Land om sin deltagelse førstkommende mandag i Hovedstaden..

Vårt Land skriver nå:

«Aftenpostens sjefsredaktør Trine Eilertsen skriver i en tekstmelding til Vårt Land at hun forstår kritikken som nå rettes mot henne, «ikke minst i lys av kanalens holdning til koronaepidemien».

– Mitt utgangspunkt er at jeg som redaktør ønsker at så mange ulike mennesker som mulig skal stille opp når vi spør. Også folk som er uenig i hva Aftenposten står for. Da skal det svært mye til før jeg sier nei fordi jeg er uenig i ståstedet til dem som spør meg om å svare på spørsmål.

Hun opplyser at intervjuet ble gjort for noen uker siden og at samtalen «handlet mye om pressens rolle, presseetikk, PFU og tilliten til det systemet».

– Jeg synes det er viktig å snakke om dette, særlig til et publikum som er skeptisk til våre typer medier, skriver hun.»

Les Vårt Lands oppslag her

Powered by Cornerstone