Aktuelt/Norge Idag - Sylvi Listhaug: Tar til orde mot utvidelse av abortgrensen til 18 uker

Norge Idag - Sylvi Listhaug: Tar til orde mot utvidelse av abortgrensen til 18 uker

Norge Idag, Ingvill Mydland
07. Mai 2024
Norge Idag - Sylvi Listhaug: Tar til orde mot utvidelse av abortgrensen til 18 ukerPartileder i FrP, Sylvi Listhaug, ønsker ikke en utvidelse av abortloven som skal opp til behandling på Stortinget til høsten. Foto: Sahar Zargar

– Mange som har tatt abort ser resten av livet på barn og mennesker som er like gamle som barnet deres ville ha vært. Det kan være veldig vondt, sa Sylvi Listhaug i programmet «Hovedstaden med Pastor Torp».

Fremskrittspartiets leder Sylvi Listhaug tok mandag imot Pastor Jan-Aage Torp til en samtale om den mest brennbare saken i Norge gjennom de siste 50 årene, nemlig fri abort.

Bakteppet er regjeringen Støres lovforslag om å utvide adgangen til å ta abort fra den 12. til den 18. uke i svangerskapet. Fem utbrytere fra FrP kan gi regjeringen flertall. De avgjør denne saken. Men FrP-lederen har klare innvendinger mot det ytterliggående forslaget, selv om FrP stiller sine representanter fritt i samvittighetssaker.

– I Fremskrittspartiet står en fritt til å stemme for det man mener er riktig i slike spørsmål. Vi har respekt for ulike synspunkt i verdispørsmål, sa Listhaug.

– Du sier i klartekst at det ufødte barn har krav på rettsvern? spurte Jan-Aage Torp.

– Ja, jeg mener det er viktig at vi legger opp til at det ufødte livet skal ha rettsvern. Vi har også en sikkerhetsventil i dag, som gjør at man kan velge å ta abort etter 12 uker. Jeg tenker også at man må ha respekt for at mange har ulike muligheter til å ta vare på et barn som er sykt, mente Listhaug.

Norge Idag - Sylvi Listhaug: Tar til orde mot utvidelse av abortgrensen til 18 ukerSNAKKET OM ABORT: - Det er klart det er mange som opplever traumer etter å ha tatt abort, det er klart det kan være veldig vondt, kommenterte Sylvi Listhaug. Foto: Skjermdump

Hun advarer mot det vi ofte ser at familier sliter med å få den hjelpen de trenger for å klare seg i hverdagen når de har fått et funksjonshemmet barn.

– Her er det viktig å jobbe på en god måte for at vi som samfunn stiller opp for de som får syke barn.

Listhaug svarte tydelig at hun avviser utvidelsen av fri abort-grensen, sammen med sitt partis lederskap.

– Jeg mener at den abortloven vi har i dag, har fungert, og balansert hensynet til det ufødte liv, med hensynet til at det også må være noe valgfrihet for mor og paret, sa Sylvi Listhaug i sitt forsvar for å unngå utvidelsen til 18. ukers grensen.

Denne episoden av Hovedstaden med Pastor Torp ble publisert mandag 6. mai på TV Visjon Norge og nettsiden oslo-tv.no.

Powered by Cornerstone