Aktuelt/Stor interesse for Hovedstaden-episodene om barnevernet

Stor interesse for Hovedstaden-episodene om barnevernet

Oslo TV Redaksjoen
17. Oktober 2021
Stor interesse for Hovedstaden-episodene om barnevernetPastor Torp på fredag med Dagbladets eminente barnevernjournalist Asle Hansen (foto: Ilir Vreta)

Hentet med tillatelse fra nettsiden til Kristen Koalisjon Norge (KKN) 

På knapt halvannet år har Jan-Aage Torp laget 65 ukentlige episoder av programmet «Hovedstaden med Pastor Torp», som er profesjonelle produksjoner ved høykvalitetsstaben på TV Visjon Norge. Episodene favner stadig videre i temavalget, noe som Torp begrunner slik:

- Jeg har et bredt engasjement for livet og troen, og kunne aldri tenke meg å bli en én-saks-pastor. Derfor samarbeider jeg med og pleier relasjoner med folk fra alle samfunnslag, trosmiljøer og kompetansefelt. Jeg er motivert av Skapelsesmandatet fra Gud selv i 1 Mosebok 1:28 som sier:

«Gud velsignet dem og sa til dem: «Vær fruktbare og bli mange, fyll jorden!»

- Kristent samfunnsengasjement i Norge blant oss «kristenkonservative» er blitt redusert i noen kretser til å gjelde politikk og særskilt om hvorvidt man skal stemme på KrF eller PDK, og om å få til en høyreorientert regjering. Men jeg mener at denne strategien har spilt alvorlig fallitt. Når da «våre partier» taper og blir nærmest utradert, da sitter vi igjen med gamle minner og ingen reell visjon for Guds velsignelse av sitt skaperverk, er brannfakkelen fra Pastor Torp.

- Hvilke temaer ønsker du å prioritere i Hovedstaden?

- Det står jo mitt hjerte meget nær å stå opp for «den lille mann» imot uretten fra makta i Norge, fordi det er grovt neglisjert av kristne ledere. Da tenker jeg ikke bare på barnevernet, men tenk på hva som fikk gå under radaren i NAV-systemet gjennom en årrekke, og som plutselig ble kjent for et par år siden, den såkalte «NAV-skandalen». Jeg spør: Hvor var de kristelige avisene før det ble avdekket av internasjonale domstoler? Hvor var de store kristne organisasjonene? Og hvor var de såkalte «profetene»?

- Overgrepene i barnevernet er fortsatt gruoppvekkende, selv om Den europeiske menneskerettsdomstolt (EMD) i Strasbourg har nærmest «tvunget» Norges Høyesterett til en ny kurs i kjennelsene, fastslår Torp.

- I det skrikende fraværet av kristne ledere som kjenner brannen og nøden i hjertet imot barnevernets overgrep har jeg vendt meg til psykologspesialist Einar Columbus Salvesen som i 2015 initierte det som daværende barneminister Solveig Horne kalte «Den nasjonale bekymringsmeldingen om barnevernet», og som mer enn 250 fagfolk med erfaring fra barnevernet har underskrevet på. Imorgen sender vi den femte episoden om barnevernet med Salvesen, og i tillegg laget jeg to episoder om barnevernet med høyesterettsadvokast Per Danielsen og Salvesen sammen. Ingen av dem har en klassisk kristen trosbekjennelse, men de brenner virkelig imot uretten. Iforgårs lagde jeg to nye episoder med Dagbladets eminente journalist Asle Hansen om barnevernet. Hansen har sin kristne barnetro, men kanskje fordi han har jobbet i 20 år i en så samfunnskritisk avis, våger han å tale barnevernet midt imot. Det samme gjorde jeg ifjor med kommentator i Document, Julie Dahle, som heller ikke er en kristen. Jeg lagde også eksklusive kvalitetsprogrammer om barnevernet med fremstående juridiske eksperter som barnerettsprofessor Kirsten Sandberg og Advokatforeningens Merete Smith, samt høyesterettsadvokatene John Christian Elden, Øyvind Østberg og Per Danielsen. 

- Så du får så høytstående folk til å samtale på TV om det offentlige barnevernets overgrep?

- Ja, det er «et opplest og vedtatt faktum» at barnevernet i sin nåværende form er en trussel mot Norge som rettsstat, og imot Norges internasjonale omdømme som menneskerettsnasjon.

- Men det mest gledelige er at politikerne endelig har begynt å engasjere seg imot barnevernets overgrep, sier Torp. - Før Høyesteretts nye føringer i mars 2020, var de vettskremte. Men nå kappes de om å uttale sin bekymring om barnevernet, smiler pastoren.

- Jeg forsøker også å lage et nettbasert TV-program nesten hver uke, «Innsikt med Pastor Torp», både en engelsk og en norsk utgave, og der har en rekke stortingspolitikere stått frem, på tvers av partilinjene, og det gleder meg!

- Til slutt: Kan du røpe hvilke av dine programmer som blir mest sett?

- Det mest sette enkeltstående programmet var i oktober 2020 med Indias ambassadør, Dr. Bala Bashkar. Den ble sett av mer enn én million.

- Generelt blir mine programmer sett sammenlagt av mer enn 250.000 seere på TV Visjon Norges lineære kanal og på våre mange nettsider. Det er jeg meget fornøyd med. Men seertall i seg selv er underordnet for meg. Det viktige er å få igang meningsfylte samtaler som kan bringe Guds velsignelse til Norge og verden.

- Utvilsomt er de mest sette programmene de som omhandler barnevernet. Stort sett passerer de 500.000 seere, hver bidige gang, sier Pastor Jan-Aage Torp til slutt.

Powered by Cornerstone