Aktuelt/– I praksis har barn og familier null beskyttelse om det skjærer seg med Barnevernet

– I praksis har barn og familier null beskyttelse om det skjærer seg med Barnevernet

Norge Idag, Aleksander Overå
10. Juni 2024

I kveldens episode av Hovedstaden med pastor Torp, som sendes kl. 19:00 på Visjon Norge, er Gro Hillestad Thune gjest. Hun har 16 års erfaring som Europadommer i Strasbourg og forteller om manglende beskyttelse for familier og barn dersom det oppstår konflikt med Barnevernet.

– Når det først skjærer seg mellom en familie og et barnevernskontor så er beskyttelsen man har laget rundt barnet og foreldrene omtrent lik null i praksis. Det er veldig skummelt, sier Gro Hillestad Thune.

– I praksis har barn og familier null beskyttelse om det skjærer seg med Barnevernet

I samtalen med programleder Jan-Aage Torp forteller hun at det lett kan oppstå ukultur dersom en institusjon får mye makt samtidig som det er manglende kontrollmekanismer:

– Barnevernet har både plikt og rett til å bestemme hva som er barnets beste. Og de har rett til å bruke makt. Når man har den type makt og kontrollen fra omverden er svak, så utvikles det kulturer - man blir høy på seg selv hvis man får lov til å bestemme alt uten at noen blander seg inn.

Episoden sendes på TV Visjon Norge mandag 10. juni kl. 19:00.

Alle episodene av Hovedstaden kan også strømmes på nettsidene til programmet eller eller hos Visjon Norge.

– I praksis har barn og familier null beskyttelse om det skjærer seg med BarnevernetHovedstaden med pastor Torp vises på TV Visjon Norge mandager kl. 19.00. Programmet kan også strømmes på nettsidene deres. Foto: Oslokirken
Powered by Cornerstone