Aktuelt/«Fra Hovedstaden» med Justiskomiteens leder

«Fra Hovedstaden» med Justiskomiteens leder

Kommentarartikkel i Norge Idag av sjefredaktør Sæle
Norge Idag, Finn Jarle Sæle
09. Mars 2023
«Fra Hovedstaden» med Justiskomiteens lederFORNUFT: Justiskommiteens leder, Per Willy Amundsen, taler både sant og fornuftig om kjønn og natur på programmet «Fra Hovedstaden» med Jan-Aage Torp (t.v.). «Fra Hovedstaden» med Justiskomiteens leder

Justiskomiteenes formann, Per Willy Amundsen, mener at det fortsatt må være lov å kalle en kvinne for en kvinne og en mann for en mann.

Selvfølgelig.

Han kritiserer venstresiden i USA, det vil si krefter i Det demokratiske parti, som vil avskaffe tradisjonelle kjønns- og familiebegreper.

Amundsen ble intervjuet i programmet «Fra Hovedstaden», ved pastor Jan-Aage Torp. Programmet intervjuer toppledere innen politikk, diplomati, økonomi, juss, og industri i inn- og utland for Visjon Norge.

– Venstresiden i Kongressen i USA er blitt helt vill. De vil ikke la oss få lov å si kvinne! Det er ikke inkluderende nok. Vi skal si person med livmor, sier justiskomiteens leder, Per Willy Amundsen fra Frp.

Det er godt noen tør si fra!

Vi kan i denne situasjon også trygt si følgende: Dette er åndskamp.

Norge IDAG, som oppmuntret samtale-programmet «Fra Hovedstaden» i starten, har gleden av å gjengi noen av intervjuene på nett og papir.

Det er godt at lederen for justiskomiteen, som har en viktig rolle i norsk lovgivning, har et kritisk og granskende blikk på den nye kulturmarxistiske kjønnslovgivningen. Den hadde faktisk flertall i Kongressen i USA, inntil republikanerne vant flertallet tilbake i Representantenes Hus ved valget nylig. Kulturkrigen raser videre

Hva er det som skjer i et kristent land som alltid har hatt vitenskap og fornuft som sin basis, når man kommer så langt bort fra biologiske fakta, at man ikke kan bruke begrepene kvinne og mann, hun og han?

Dette skjer ikke minst ved universitetene, som skulle ivareta observasjoner om hvordan vi faktisk er skapt.

Hvordan kan man fornekte hele vår vitenskapelige kristne kulturarv ved at man ikke lenger får lov å definere kvinne og mann ut fra biologiske markører?

Sentralt ved kvinnerollen, og for vår overlevelse som folk, har hittil vært at hun er i stand til å føde barn – og bli mor?

Det skal visst ikke sies mer.

Det er blitt uviktig?

Hun skal ikke betegnes verken som «hun» eller som «kvinne», mener venstresiden. Man skal i stedet betegnes som «person med livmor», for å unngå å si kvinne. Som om det skulle bringe mer visdom inn i saken enn begrepene «kvinne» og «mor».

Og hvordan skal mannen defineres i den videre tankeutvikling når kvinnen betegnes som en «person med livmor».

Da blir mannen en person med eller uten ...

Ja, hvem vet hva de finner på.

Powered by Cornerstone