Aktuelt/Lederartikkel i Norge Idag: - Innsiktsfullt fra Hovedstaden

Lederartikkel i Norge Idag: - Innsiktsfullt fra Hovedstaden

Norge Idag, Finn Jarle Sæle
02. September 2022
Lederartikkel i Norge Idag: - Innsiktsfullt fra HovedstadenFinn Jarle Sæle (foto: Oslokirken)

Norge Idags sjefredaktør  Finn Jarle Sæle skriver idag på lederplass:

Norge IDAG har privilegiet å presentere intervjuer fra suksessprogrammet «Fra Hovedstaden» som produseres på Visjon Norge.

«Fra Hovedstaden» er et ekte TV-symposium, der nasjonale og internasjonale ledere, og ambassadører for de store og for de små land – får tale rett ut om hva de mener om de brennende spørsmål i verden.

Og Jan-Aage Torp har en travel tid med å løpe i besøk til ambassadørene fra verdens ledende nasjoner, for å holde dialogen oppe om alt fra religionsfrihet til det grønne skriftet, og ikke minst fred og forsoning mellom nasjonene – i en verden med farlig krig og terror.

Og intervjuer strømmer på rekke og rad inn i norsk kristen-tv og ut på engelsk på Torps internasjonale nettside, der et program alt er tekstet til arabisk, og har fått en million følgere i Saudi-Arabias sfære.

I Norge har knapt noen avis eller presse en slik intervjuserie – med toppfolkene i miljøbevegelse, industri, juss og lovgivning, presse, diplomati – eller politikk som Visjon Norge har med suksess-programmet «Fra Hovedstaden».

Det er en god utvidelse. Noen måtte ta norsk kristenjournalistikk videre fra skandale og gapestokk til innsiktfulle intervjuer i verdensklasse – med innsikt, fred og forsoning som mål.

Powered by Cornerstone