Aktuelt/Barnevernet under lupen

Barnevernet under lupen

Norge Idag, Aleksander Overå
24. Juni 2024

Mandag 24. juni kl. 19:00 er Einar Salvesen og Gro Hillestad Thune gjester i Hovedstaden med pastor Torp som sendes på Visjon Norge. Salvesen er psykologspesialist og Thune er jurist og var medlem av Den europeiske menneskerettighetskommisjon fra 1982 til 1998. Begge har lang erfaring med barnevernssaker.

– De barnevernssakene jeg har vært opptatt av, det har vært de hvor de ikke har håndtert sakene slik de skulle vært. Det dreier seg i stor grad om at de ikke har den riktige kompetansen, sier Einar Salvesen.

Hans erfaring er at det er vanskelig å komme i dialog med et barnevernskontor om samværsordningen og måten barn hentes på fra familier.

– Makt korrumperer. Absolutt makt korrumperer absolutt, sier Gro Hillestad Thune.

– Når man ikke blir korrigert, og ikke vil høre på kritikk, så lærer man ikke av feil, og da utvikler dette holdninger til mennesker og måter å jobbe på som ikke er bra, verken for barn, foreldre eller for Norge, forklarer Thune.

Episoden sendes på TV Visjon Norge mandag 24. juni kl. 19:00.

Barnevernet under lupenHovedstaden med pastor Torp vises på TV Visjon Norge mandager kl. 19.00. Programmet kan også strømmes på nettsidene deres. Foto: Oslokirken

Alle episodene av Hovedstaden kan også strømmes på nettsidene til programmeteller eller hos Visjon Norge

Powered by Cornerstone