Aktuelt/Norge Idag: – I krig er det gudstroen som hjelper nesten alle

Norge Idag: – I krig er det gudstroen som hjelper nesten alle

Cecilie Hellestveit i Hovedstaden med pastor Torp
Norge Idag, Aleksander Overå
28. April 2024

Andre del av intervjuet med Cecilie Hellestveit i Hovedstaden med pastor Torp sendes på TV Visjon Norge mandag 29. april kl. 19:00. I samtalen snakker Hellestveit og Torp om troens betydning for folk i krig og om verdenssituasjonen, der stormakter og mellomstore nasjoner er fokusert på Israel.

Cecilie Hellestveit er forsker i folkerett og væpnede konflikter ved Folkerettsinstituttet i Oslo og spesialrådgiver ved Norges institusjon for menneskerettigheter. Hun er gjest to uker på rad i talkshowet «Hovedstaden med Pastor Torp», der Jan-Aage Torp er programleder.

Den andre av de to episodene sendes på TV Visjon Norge mandag 29. april kl. 19:00. Tema for samtalen er blant annet krig og fred i Midtøsten, Israel og Iran, samt situasjonen i Russland, Ukraina og Europa.

– I krig og konflikt er det religionen og gudstroen som hjelper nesten alle. Det ser vi for eksempel i Ukraina, der jeg har vært en del de siste par årene. Der er det slik at kirkegårdene er fulle, og det å søke etter Gud i en veldig dramatisk situasjon er noe som ligger iboende hos alle mennesker, tror jeg, forteller Hellestveit.

Hvis du gikk glipp av første del av samtalen mellom Hellestveit og Torp, kan du se den på Hovedstadens nettsider eller hos Visjon Norge.

Alle episodene av Hovedstaden kan også strømmes på nettsidene til programmet.

Se en smakebit av programmet her: 

Powered by Cornerstone